Skip to main content
Themasessie 'Hulpmiddelen, prothesen, bandagisten, ...'

Themasessie 'Hulpmiddelen, prothesen, bandagisten, ...'

Health Community organiseert op donderdag 5 maart 2020 de themasessie 'Hulpmiddelen, prothesen, bandagisten, ...' van 14u30 bij Voka te Brussel (einde voorzien om 16u30).

Doelstelling burger en bevolking: Je wordt in jouw welzijn en zorg ondersteund met de optimale inzet van producten (hulpmiddelen, prothesen, mobile health, assistieve technologie, online welzijn…). Deze bieden optimale waar voor ons geld, zowel in kwaliteit als in prijszetting. We zitten op de cutting edge in innovatie volgens meerwaarde.

Doelstelling operationeel: Juist zetten van beoordelingskader en tariefkaders Vlaams en federaal, juiste governance invoeren, koppeling met value based. Overgang naar een meer continu, permanent systeem. Internationale ijkpunten hanteren (inclusief prijszetting).

De wereld i.v.m. hulpmiddelen, prothesen, bandagisten… is heel specifiek en vrij gesloten. Er zijn een aantal indicaties (o.a. tal van signalen van Voka-leden) dat er dringend nood is aan hervormingen, gezien de suboptimale focus op meerwaarde (waar voor ons geld). 

Bovendien zijn er sterke raakvlakken met inclusie/participatie/vermaatschappelijking (verschuiving naar de thuisomgeving), met preventie en met digitalisering (mobile health, IoT, assistieve technologie, online therapie…).

Vraag is ook of dit thema binnen Flanders’ Care gereanimeerd kan/moet worden, en/of binnen andere beleidstrajecten (federaal e.a).

Binnen de opstart van dit traject wensen we de scope af te bakenen (in 1 of meerdere werven) en een vertrouwelijke parlez-vrai te organiseren om de hervormingswerven uit te diepen. We bekijken met voortrekkers of en hoe we de overstap kunnen maken naar value based productbeleid in Vlaams en federaal welzijn en zorg. We analyseren cases en best practice.

Doelpubliek: welzijn- en zorgorganisaties, industrie, kenniscentra en gebruikersorganisaties m.b.t. gehandicaptenzorg, revalidatie, GGZ, thuiszorg, ouderenzorg, sociaal werk, thuishospitalisatie…
 

Adres

Voka
Koningsstraat 154-158
1000 Brussel

Wanneer

Prijs

Deelname is gratis, maar inschrijven verplicht en dat ten laatste op 4 maart 2020.

Voorwaarden

Deze activiteit is enkel toegankelijk voor leden van:

Health Community

 

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

ING
SD  Worx